Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Haswell'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • OSXLatitude
    • Announcements & News
    • Feedback
    • The Archive
    • Team blogs
  • OS X Installation Guides
    • Asus
    • Acer
    • Dell
    • HP
    • Samsung
    • Lenovo
    • Gigabyte
    • Toshiba
  • Help and Support
    • FAQs & Tutorials
    • Dell Systems
    • Acer Systems
    • Asus Systems
    • HP Systems
    • Lenovo systems
    • Samsung Systems
    • Toshiba systems
    • Intel-based Systems
    • AMD-based Systems
    • Software matters or issues
    • macOS previews (dev & public beta)
  • Technical Information, Projects and other Research & Development,
    • Hardware technical information
    • Projects
    • Other Research
    • Compatibility Query
  • Linux & ChromeOS
    • ChromeOS
  • E.D.P
    • About EDP
    • Issues and bugs
    • Models under research for EDP
    • EDP Development

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Twitter


FaceBook


GitHub


Location


Interests

Found 7 results

  1. i want to install El capitan or Yosemite on my laptop. Not sure which would perform better;sleep usb 3.0, hdmi ETC. Cannot find anything on this to guide, was only able to boot with chameleon and mavericks. I have installed clover builds on HP laptop, optiplex 760/780, vostro 220 Want this thread to help others with this laptop. Ready for a clover build, I can build the USB installer but doesn't boot to installer, instant reboots. Laptop specs: Intel i3-4010U 1.7GHz dual-core Haswell ULV CPU (no Turbo boost) Intel HD 4400 Graphics DW1560 wireless Can provide any other info, thanks in advance!
  2. Izoman

    Asus n550

    Hello everyone, this is my first time on this forum and it's pretty interesting how thinghs work around. To tell the truth I've never tried/experienced Hackintosh, so sorry for being noob. This is my Laptop specs, it seems that the cpu and gpu are pretty close/same with the new Macbook Pro 2013 2.0 GHz (i7-4750HQ) quad-core Intel Core i7 Crystalwell with 6 MB on-chip L3 cache(15") + Nvidia GeForce GT 750M with 2 GB GDDR5 memory. (15", 2.3GHz) Model: Asus n550JV - 15.6 inch Full HD (1920*1080) Ram: 8 GB LDDR3 - 1600 Mhz (Kingston) Cpu: Intel I7-4700HQ Haswell Gpu: Nvidia Geforce GT 750m (4GB) HD: 1 TB (5200 rpm) (yeah I know, slow like hell) More detailed info see in attachment. Update1: I made a bootable usb with myHack 3.3 + changed kernel with custom one 10.9 Ivy Bridge-E & Lapic Fix Kernel (http://www.osx86.net/files/file/3606-109-ivy-bridge-e-lapic-fix-kernel/) I have succeeded to boot in USB but unfortunately I got stuck at Pthread support aborts when sync kernel primitives misused Update2: Made a new Bootable Usb using Clover together with the custom kernel + moded efi files. Installation started and succeeded. BUT everytime I try to boot OS X, I keep rebooting after something like "uuid loading ....................................................................++++++++++++++" So could someone please help me? Is it because my Smbios is wrong? And if it is, what should I do to get a good working one? UPDATE 3: Succesfully booted in Mac Os X 10.9 ;D - Wifi & bluetooth doesn't work. (bluetooth works rarely (20 % chance it works)) - Sound also doesn't work but it's fixable by moding with kexts etc. ( haven't connected with internet so is it possible that it will after connection 1* time?) (fixed sound) - About, finder, configuration, wallpaper, live wallpaper, mounting all works perfectly. - It's performing truth to be told butter smooth, and I booted with all cores (4). But it's working whole time on max speed (2.4 ghz) so that needs to be fixed or at least limited to +- 2 ghz so it would use less power & make less heat. - Battery stats could not be seen (0% whole time) (fixed with patched kext) - sleep doesn't work. - shutdown, restart works - Tried iMessage and App store, worked fine without internet (lol). That's it, can't think or find another thingh to mention. GUIDE for OS X 10.9 on Asus n550JV (note this may not be detailed/complete enough to succeed): - First make a usb stick with restore from OS X Mavericks (search google, it's almost same everywhere ) - Then make a clover bootable stick using Clover v2: https://mega.co.nz/#!csACCYwI!Cx-GC02... guide: - Follow everything in that youtube vid exactly, because it could turnout differently if you don't - Use these modded EFI files and overwrite/merge with EFI partition of usb (credit goes to my russian friend amocc for his amazing work): https://docs.google.com/file/d/0BxmvHU43bIiQS3hTTHNFem1iVnc/edit?usp=sharing amocc's profile: http://www.osx86.net/user/508444-amokk/ Another discussion on forum: http://www.insanelymac.com/forum/topic/292368-laptop-reboots-after-root-device-uuid-is/page-3?do=findComment&comment=1959561 - Reboot system with usb plugged, check if USB LEGACY is on. And get in bios/efi or whatever and change boot priority for example UEFI: CLOVER boot should be the first one to boot. - Clover bootloader will show up, go to Mac Os installer (or what it is called) and press space than go to without caches and press enter. - Installer will show up, make a Mac Os Extended Journaled partition by going to Utilities than Disk Utility. - Instal, REBOOT back to Installer (trust me). IMPORTANT: Launch Terminal and give these command (change YOUR_Partition!): cp /mach_kernel "/Volumes/YOUR_Partition/mach_kernel" ++++++++++++++++ THEN RENAME mach_kernel to mac_kernel --> mv mach_kernel mac_kernel ++++++++++++++++OR goto your folder of EFI bootloader(EFI-> CLOVER -> Config.plist) and change mac_kernel to mach_kernel - Reboot into OS X (not installer) using without caches. - After configuring your system with username, password you'll appear on desktop. - Now you'll need to use different kexts to fix several issues: For audio go to this link: http://www.projectosx.com/forum/index.php?showtopic=355 Use the latest one, I used VoodooHDA_v284.zip Than you should edit info.plist in VoodooHDA.kekst ... ___ Will continue guide... ShortSysInfoAsusN550JV.txt
  3. First big thx. to osxlatitude! I have now a new Machine, and I am quite far with the installation. I have installed the Mac OS 10.11.6 so far and I still need some input from you guys: >>Hardware<< CPU: Intel Core i5-4200M Chipset: Intel HM87 Express Chipset / PCI\VEN_8086&DEV_8C4B RAM: 8 GB DDR3 1600 MHz Graphics: HD Graphics 4600 ( Intel Haswell-MB GT2 ) / PCI\VEN_8086&DEV_0416 Ethernet: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit / works OOB Audio: Realtek ALC3661 ( VoodooHDA doenst work -> kernel panic ) WiFi: Atheros/Qualcomm AR9565 Wireless Network Adapter / needs patch Bluetooth: Works OOB >>Audio<< Jake Lo is right, the Audio is also regarding the realtekALC-100-script: ALC668 >>What is working<< Graphics: QE/CI works with FakeID-Injection (+kext files) / still the image in the upper left corner looks a bit fuzzy Ethernet: OOB WiFi: kext Injection / pci168c,36 Bluetooth: OOB >>Graphics<< (normal window with fuzzy text in the bar) (fullscreen window and the text in the bar shows correctly) >>Attachment<< I have uploaded the DSDT ( original & patched ) together with the config.plist and the HWINFO64 extraction of the machine. In the mean time I will check the other hardware parts to make them work: WiFi + Sound Thank you in advance! config.zip dsdt.orig.aml.zip dsdt.zip DELL_Inspiron-2350.htm ACPI-origin-2350-Inspiron.zip
  4. Hello everyone, is there any magic way to improve battery life on hackintosh? (e7440 on 10.10.3). On windows I'm getting about 6-7 hours of battery life on hackintosh its one and half. Is it possible to make a energy profile ?
  5. Hi, I've been desperately trying in vain, to get Yosemite to install on my Dell E5540. My Specs: Dell E5540 with I5-4310U @2GHz 8GB RAM Intel HD4400 with Nvidia Gforce GT720M Intel Ethernet I218-LM Network Card (I've disabled the un-suported Intel WIFI) AHCI is Enabled for SATA I've followed the below guide to no avail (along with other guides in the forums) https://osxlatitude.com/index.php?/topic/6461-guide-e7440-with-clover/&do=findComment&comment=36589 Not once have I been able to get to the Installation screen. Could someone please enlighten me as to what I'm doing wrong... (With Mavericks I tried the patched Mach_Kernel for 10.9.4 which also resulted in a continuous boot loop) I've attached my EFI Folder along with the modified DSDT.aml file. All Im looking to do, is to get LAN / Sound & Video working on Yosemite. EFI.zip
  6. I'm currently looking for a laptop that i can dual-boot windows 8.1 and Mavericks/Yosemite on. So far, i've gathered some info on the installation guide on tonycrapx86.com: unifail: Install OS X Mavericks on Any Supported Intel-based PC So i guess Haswell cpu's works fine? According to this article: "Hackintoshing a Laptop" So, a cpu with 4600 HD should work fine? I found this laptop that uses the intel i7-4710MQ cpu: Multicom Sansa MS-16GC 15.6" Full-HD According to wikipedia, this cpu has the HD 4600. The other specifications of this machine: CPU: i7-4710MQ cpu GPU: nVIDiA GeForce GTX 860M 2GB GDDR5 (Maxwell) Chipset: Intel HM87 Could this work? Or is there perhaps a better pick among these machines: Multicom gaming laptops 2014 Thanks in advance for all your help.
  7. I installed 10.9.1 by myHack on Thinkpad T440s with patched kernel. I tried Patch DSDT but I got error while compile DSDT. "14657, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_NAME, expecting $end and premature End-Of-File" How can I fix? I'd like to patch DSDT for sleep function and brightness control. (ex. RehabMan Laptop Patches - Brightness fix for Haswell) T440s almost works without DSDT expect wakeup from Sleep and Brightness control. Status: Keyboard, Trackpad, Ultranav - up to 3 fingers multitouch works fine with RehabMan VoodooPS2 Audio(ALC292) - Internal Speakers and mic work with Patched AppleHDA, HDAenabler. but Headphone out makes white noise. Video - HD4400 (with IntelAzulFB=12 option) works fine with QE/CI, Geforce GT 730M is not working. BlueTooth - Unstable (sometimes work, sometimes dead) Wifi - not works (Intel AC 7260) SD Card Reader - not works. not recognized by System Profiler. Battery Status - works with VooDooBattery. TouchScreen(Elan Micro Electronics) - recognized by System Profiler but can't calibrate. Any suggestion welcome System DSDT.zip
×
×
  • Create New...