Jump to content
Tubardus

Dell lattitude 7490: method to install Catalina

Recommended Posts

That would have been the correct method, yes; but you must have done differently. Use your original (Mojave?) USB installer to boot up Catalina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure I did something wrong. I picked all the files In my working Mojave Clover/Drivers/UEFI and updated them when I updated Clover boot loader to r5070...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did a complete installation of Catalina from the beginning instead of an update of Mojave. It works well (besides BT but it's a common unsolved problem).

 

I did the upgrade proposed for Catalina today and I lost the touchpad. This happens when the installation is new and is fixed by booting several times. This time, it didn't worked.

 

I installed Voodoo in L/E/ and repaired permissions and touchpad is back now. I wonder if I must do the same with all the kext in clover? Or only some of them? And also must I delete form clover the kext once installed in L/E/? Is there some documentation I can read?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

We have a dedicated thread re: difference between injecting kexts and caching kexts in the FAQ section; I invite you to refer to it. I always recommend caching kexts (once they've been validated with Clover injection) since this is the normal/expected mode of operation of OS X/macOS. Kext injection is like an unnatural forced load.

Share this post


Link to post
Share on other sites

but injection is a mandatory evil for installations as the install dmg does not have a cache.

if using C/K/O path make sure you have clover injection set to true not detect and that you have FSINJECT.efi driver from the clover driver installer selection menu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh yes, agreed but we're not in installation phase here. The alternative would be to boot without cache but, afaik, Clover no longer supports this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, 

 

yesterday I installed fakeSMC il L/E. After repeating permissions and cache, I rebooted the computer but unfortunately I it won’t boot anymore.

 

do you think I must do a whole new installation or is there an option in clover which I can use?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

put back fakeSMC in clover folder. its critical kext must be load from clover EFI . after booting remove fakeSMC from /L/E

No reinstall needed 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...