Jump to content

DW1820a - the general troubleshooting thread


Recommended Posts

  • Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hi all, have been playing around with the driver to see if I can get firmware upload in Mojave  to work on my dw1820a without needing windows to upload the firmware.     It seems to be worki

I put a photo in the hidden area of my reply here. I attached 2 photos below too. I can't explain the reason though, I just followed some threads elsewhere when I was configuring.

Ok, I downloaded the latest driver for DW1820A I could find on Dell's web site here (Win7 64bit for XPS 9350, dated May 2019). I extracted the firmware 1707 for our 0A5C:6412 DW1820A device: BCM4

Posted Images

hahaha thanks 😂, but is there any way to force macOS to use the 5Ghz channel, sometimes the channel change itself to 2.4Ghz, or do you think that i broke the Built-in antenna, because that time when i'm replacing the device, i didn't know the antenna soldered to Intel wifi 7265, and now i'm using cheap small ngff antenna, does the antenna affect the network band???

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

Yes, given the nature of the signal (short waves), 5GHz networks will work better with 2 x antennas. I don't think it'll work properly on a single antenna. If you want to force your card on 5GHz, I guess you could try and split your SSIDs and have one for 5GHz and a different one for 2.4GHz.

Link to post
Share on other sites

Hello! I'm trying to get my card to work, the bluetooth literally works and is able to pick up my phone, however the PXSX device no longer shows in ioregistry under RP20.

Wifi does not work at all. What do i need to help diagnose this, and what steps should i take?

Link to post
Share on other sites
On 8/31/2019 at 7:20 PM, Hervé said:

Ok, it's perfectly clear. You must be the 1st person for whom the DW1820A actually works nearly OOB!

 

I am 2nd.

 

08PKF4 OOB, no property injection, no masked pins on 10.14.6 (18G95)

 

Loaded kext: com.apple.driver.AirPort.BrcmNIC (1400.1.1)

 

Software Versions:

  CoreWLAN: 13.0 (1375.2)

  CoreWLANKit: 13.0 (1375.2)

  Menu Extra: 13.0 (1380.2)

  System Information: 12.0 (1300.2)

  IO80211 Family: 12.0 (1200.12.2)

  Diagnostics: 1.0 (805)

  AirPort Utility: 6.3.9 (639.9)

  Interfaces:

en6:

  Card Type: Third-Party Wireless Card

  MAC Address: xx:xx:xx:xx:xx:xx

  Supported PHY Modes: 802.11 a/b/g/n/ac

  Supported Channels: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140, 149, 153, 157, 161, 165

  Wake On Wireless: Supported

  AirDrop: Supported

  AirDrop Channel: 149

  Auto Unlock: Supported

 

Card does not show up under PCI devices.

 

I am sure, it did not work before!

 

I only checked now after I read the post and I installed both Supplemental updates since I last tried.

 

Is it possible, that something changed with one of the last two 10.14.6 supplemental updates here?

 

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...