Jump to content

[Solved] Dell Lattitude 7480: OpenCore 0.6.1 / Catalina


Recommended Posts

  • Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Catmater, I have the same laptop as you.  I have clover bootloader with Catalina working good on it too.  Was going to try OpenCore when I stumble upon this post.  Post any updates if you can.

Try this, replace Config and SSDT-BRT6.aml   7480_BriteNessFn.zip

You need to fix you Platforminfo You have CustomSMBIOSGuid set to Yes, so you'll need to set UpdateSMBIOSMode to Custom

Posted Images

  • Moderators

I'm not familiar with OpenCore but according to the DSDT, Skip 15 (for GPI0 /_sta-> xsta) and 32 (for tpd1 /_crs-> xcrs) are now correctly replaced.

Can you post IOReg with the skip 15 Config?

 

Link to post
Share on other sites

Good morning!

with skip 15 visual in ioreg are normal, pinning OK, but touchpad not work.

image.thumb.png.b886a824fffe8876ce654f57d7a74d6d.png

 

Here is ioreg skip_15.zip

 

hmmm. touchpad work after sleep.

Here is ioreg skip15_ater_sleep.zip

P.S.

Work after sleep , when i boot from flash. If i move EFI to SSD, - touchpad not work after sleep. I think , sleep work not so good in OC. in AC Power - instant wake. 

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Your SMBIOS is truncated. Clover has the DellSMBIOSPatch that fix that issue, does OpenCore have something similar?

Link to post
Share on other sites

CustomSMBIOSGuid: Performs GUID patching for UpdateSMBIOSMode Custom mode. Usually relevant for Dell laptops.

Enabled this option. Nothing change.

 

Current bug in OpenCore:

1. Touchpad work only when i boot from USB flash and only after sleep. Part fixed. Touchpad work only after sleep.

2. Sleep not work when i boot from SSD, instant wake.  Part fixed. Sleep work only for battery. 

3. Reboot option hung when i booting in OC, when i want to reboot macos, macos shutdown correct, but black screen hung and no reboot. shutdown are work correct.  Fixed.

4.In about menu no serial /model information:

image.png.e6000d56ded819b2391122ad03b57979.png

Link to post
Share on other sites

Catmater, I have the same laptop as you.  I have clover bootloader with Catalina working good on it too.  Was going to try OpenCore when I stumble upon this post.  Post any updates if you can.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...