Jump to content
TheRealBigBudz

Mavericks on E6410 nVidia

Recommended Posts

@patel4prez

 

Upgrading was easy and without problem.  Are you considering modifying your guide when Yosemite will become available officially ?

Yes,the E6410 is compatible with Yosemite, so I will most likely outline the install process for it when it is released.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Private class, thank for sharing that updating 10.9.5 works except the audio.  Yes, I have been updating whenever I see new version and when I see the pop up for it, I think I've gone through 3 different version update since 03/34/2014 on my e6410.  As I have 2 e6410 and a real MB so I have just been trying it.  Ever time the sound card failed.  Just to provide real fact, I left my audio not working before upgrading to 10.9.5 just to see if it gets fix by itself but no.

 

Can you please try share how I get "newest VoodooHDA"  what do you mean by their site.  Sorry, I couldn't get that.

 

jli

  

 

Try and delete AppleHDA.next from /System/Library/Extensions and see if VoodooHDA is in /Extra/Extensions.

 

Hi all,

has anybody trying cloning the e6410 with 10.9.X to another e6410?  I tried it on one with CCC.  But more interest in creating a what they call a golden machine for cloning.  I am in the process of learning about imaging MACs

 

Thanks in advance.

 

jli

Disk Utility can make decent block-for-block copies of drives...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, and thanks. I know deleting will work but like to have it work on next upgrade.  and Private stated that his got the newest kext so I like to  try that.

 

I will try to test the Disk Utility on imaging.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Deano019s,  Thanks for sharing the imessage fix, I think I ran something like that in the past on 1 out of 3 of my e6410 with NVidia card.  I lost track of my document on how exactly I did it.  I just generated a serial number for the 2nd e6410.  and other things.  I was able to get imessage to work and I also posted somewhere here stating that it makes sense as if a "mac" has not serial number it won't work the imessage.

 

ok, here is my question.  I don't get any return when I ran ioreg -lw0 it return a bunch of things, but adding | grep platformUUID gives me nothing.  I guess I didn't do stop 2.

 

When I bring up Chameleon. 2.2snv myhack 3.2 I couldn't find FileNVRAM.dylib anywhere in the Chameleon windows.

 

Please help. thanks in advance.

jli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Patel,

thanks for you quick reply. 

 

I now have my golden image for a e6410.  I've got Mavericks, installed 10.9.2 via your guide and the me6410.zip with working audio right off the boot.  then upgraded to 10.9.5.  This time audio remain working.  thank for your magic.  I also have installed Win7 before installing OSX. now both OS working happily.  I still have a few E6410 all with NVidia video card and all with 250 GB of hard drive space. 

 

Now I am looking for a software to clone the whole disk so that I can slide the clone drive for the rest of my E6410.  I have use CC to cloned a single OS, OS X 10.9.5 and have it working but both CCC and Disk utility can only clone a partition, I guess I can make it work by using Disk utility to partition the new drive then clone it a partition at a time but not sure if it will work.  I also heard that I will need other Windows base clone software to clone the Windows partition. So I just like to see if of you have done it.

 

But my goal is to have a piece of software that will clone the whole hard drive.  

 

Next My end goal is to use Deploystudio, but I know Conezilla works, but I have not tried it yet.

 

If there are any enterprise experience on managing Mac. I am all ears.

 

Thanks all, have a nice weekend.

 

Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites

just sharing my findings for VGA/DisplayPort testings...

 

https://osxlatitude.com/index.php?/topic/7281-dell-latitude-e6410-nvidia-nvs-3100m-dual-screen-issue/page-2&do=findComment&comment=43444

 

wondering if anyone has the same issue, am on clover as well.

For the audio, have you tried Option (Windows Key)+Left Clicking the speaker icon in the menu bar and selecting the TV as the output?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...