Jump to content
PayPal donations: [email protected] ×
Alex Rivera

E7440: some issues with Sierra

Recommended Posts

Tried that and it changes nothing.

Another issue. Im having trouble getting my e7440 to post. Everytime I shut down my 10.12.3 I can't make my dell to boot at all (have to wait and try again many times). I mean no bios even. I had this issue before and motherboard was at fault? Does Your also not boot from time to time? Is it maybe related to osx? Maybe dsdt patching brokes something? I dont know :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

BIOS not posting is system board or memory issue.

Start with taking out 1 ram and test. Or replace if you have spare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kfiatos: did you patch your DSDT USB controllers with power management code?

 

@Alex Rivera: one way to fix the iTunes movies issues is to use the Shiki kext. Known to fix green screen problems on Ivy Bridge and can also fix issues on Haswell iGPUs.

 

Thanks Hervé

 

Shiki kext works and fixes several problems with streaming codecs and iTunes trailers/videos, at least under E7440 with HD4400. I can finally browse Twitter and other websites without fearing a sudden freeze...

 

Just install these in Clover kexts folder: /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/kexts/10.12/

 

Fixes freezes:

IntelGraphicsFixup Lilu

 

iTunes trailers/videos:

Shiki

 

I'm getting these message from iTunes movies though... maybe my display is not HDCP compatible? I bet I could play iTunes movies on MS Windows/iTunes when I had it installed.

 

post-108175-0-75087100-1492627827_thumb.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool.. been holding off updating untill Uni finishes in a few weeks. Nice to know update went ok. 

Did you have to replace any kexts (ie Audio) after the update or did everything work straight off the bat ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure to install latest Clover prior to upgrading. If you have everything working on 10.12.4, they will continue working the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated yesterday to 10.12.6 (probably last Sierra iteration) from app store without a problem.

 

Just make sure you always update your clover installation before I'm currently running v4114.

 

post-108175-0-86404700-1500650302_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schiller, i have an e7240 which I believe has similar configs like your e7440. All works great in my 10.12.6 except left mouse clicks dont and bluetooth.  Can you help me figure out or share the kexts and I can try. thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...